Acciaierie Bertoli Safau, vlajková loď Danieli Group

Acciaierie Bertoli Safau, válcovací linka LunaAcciaierie Bertoli Safau, válcovací linka Luna

Na jaře tohoto roku jsem podnikl týdenní výpravu po severoitalských ocelárnách a válcovnách. Co do roční výroby oceli patří Itálii dlouhodobě čestné čtvrté místo a tak bylo z čeho vybírat. Mezi jinými jsem měl možnost navštívit i mohutnou huť v okrese Udine, ocelárnu Bertoli Safau. Na kompletní galerii z tohoto výrobního závodu si můžete prohlédnout na stránkách www.viktormacha.com/.

Tradice výroby a zpracování oceli v okrese Udine sahá až do roku 1813, kdy zde podnikatel Giuseppe Bertoli založil první slévárnu oceli vedenou pod názvem "Officine Bertoli".
Roku 1934 vzniká na vedlejším pozemku ocelářský závod “Società per Azioni Ferriere & Acciaierie di Udine”, nebo zkráceně "SAFAU".

V roce 1988 dochází ke sloučení těchto dvou firem a založení společnosti Acciaierie Bertoli Safau, která se záhy stává členem Danieli Group.

100 tunová oblouková pec Danarc na bázi stejnosměrného proudu (DC) byla uvedena do provozu v roce 1997. Linka kontinuálního odlévání a válcování Luna byla zprovozněna v roce 2001.

Acciaierie Bertoli Safau patří v současné době mezi přední výrobce oceli v Itálii.

Předchozí články

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
194546
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace