Kosogorské železárny

Kosogorské železárny, licí zařízeníKosogorské železárny, licí zařízení

Na začátku tohoto léta jsem jel do Západního Ruska, abych se podíval, kterak tam dobrý dělnický lid zpracovává železnou rudu. A že ta podívaná stála za to! Ono totiž podobných železáren jako těch v městečku Kosaya Gora není už v Evropě mnoho. Kosogorské železárny v roce 1964 (autor neznámý)Tři vysoké pece, dvě licí zařízení a slévárna šedé litiny, nic víc. Všechny industriální fotografie si prohlédněte zde.

Jedny z nejstarších železáren v západní části Ruské Federace můžeme nalézt necelé dvě hodiny jízdy na jih od Moskvy. Historie závodu se začíná psát po zrušení nevolnictví v roce 1861. Nové hospodářské možnosti společně s výstavbou železničního uzlu v sousedním městě Tula iniciovaly v roce 1886 vybudování nové železárny nesoucí název "Sudakovský závod". První železo vydala huť v roce 1897 a o rok později zde stála i druhá vysoká pec. Tento náhlý rozvoj ale utlumila ekonomická recese a výroba zde byla obnova teprve až roku 1912. V témže roce vznikla společnost "Železárny Tula" a závod prošel kompletní rekonstrukcí. Pro potřeby recyklování strusky byla v areálu postavena cementárna. Třetí vysoká pec byla uvedena do provozu v roce 1930.
Kosogorské železárny v roce 2014
V roce 2010 prošla vysoká pec č.1 kompletní přestavbou.

Hlavní orientací Kosogorského metalurgického kombinátu je výroba surového železa (vp č.1), feromanganu (vp č.2) a odlitků z šedé litiny. Vysoká pec č.3 je v současné době odstavena.

Předchozí články

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
81632211
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace